Full version: Surdegsbröd, recept
Lokan
Jag köpte för första gången färdig surdegsblandning (färsk) som finns i butikerna. Följde receptet på burken till punkt och pricka och herregud vad saltigt brödet blev!!! 3 teskedar salt stod det och jag tyckte det lät lite mycket men tänkte att jag för en gångs skull skulle följa ett recept och inte ändra lite här och där.
Har skrivit till Kronjäst som tillverkar surdegen och påpekat saken. 3 kryddmått låter mycket rimligare....och märkväl - jag är en saltälskare av stora mått men det där blev för mycket t.o.m. för mig! giggle.gif
ingrids
Hm, motsvarande en msk salt i surdegbröd låter ganska normalt till den mjölmängden etc (googlade fram receptet). Det står 1 msk i de flesta av mina recept och jag uppfattar inte bröden som översalta. Har man för lite salt i bröd blir inte konsistensen riktigt som den ska.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon