Vet inte hur många gånger jag har gjort denna eller varianter på det. Supergott är det och bra för man kan fixa dagen innan (eller flera dagar, så klart!) och ta fram 30 min före servering. Kanske något till midsommar?
Lägg plastfolie i en kakform (spring-) och bottna med ett lager maränger som trycks till lite alt en marängbotten.
Sprid ut en burk Kesella Jordgubb eller Hallon.
Ett lager till med maräng.
Vispa Vaniljvisp fluffigt och bred ut.
Täck ordentligt med plast (plastpåse) och ställ i frysen.
Vill man kan man skiva jordgubbar och strö över vid servering.
Jag har även hällt på färgglatt strössel över innan jag ställde det i frysen.
Ibland har jag endast tagit ett varv maräng och endast vaniljvispen.
Tror det är ett Arla-recept från början. Rekommenderas, i alla fall!
Eva i Skåne
13-06-2012, 21:18
Tack! Det ska jag testa!
merlin68
14-06-2012, 20:59
Tack, låter supergott

Lätt att göra också, det här ska jag testa snart
Sitter just nu och mumsar lite!
Kom på att jag även har gjort den i muffinsformar så det blir som små bakelser.
merlin68
04-07-2012, 18:42
Så här blev glassdesserten

Tack för receptet
[attachment=71142:DSC_0002.JPG]
Vilken fin bild, snygg färgmatchning!
Gillade du det?
Det här låter gott, ska prova - och så frestad man blir av merlins bild.
merlin68
06-07-2012, 11:28
CITAT (Peztis @ 04-07-2012, 22:13)

Vilken fin bild, snygg färgmatchning!
Gillade du det?
Den är
supergod, vi har ätit den två gånger redan
Ja, det var ju det jag sa! Den är SUPERGOD! Och ENKEL att göra!
Vad glad jag blir över att du gillar den, merlin!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.