Jättegott och så sommrigt!!
Rabarbertrifle med mascarpone
Ingredienser
Beräknat för 4 portioner
Mascarponekräm
1 paket mascarpone
4 st ägg
4 msk socker
1 st vaniljstång
1 st citron (skalet)
Rabarberkompott
400 g rabarber
4 msk socker
1 cm färsk ingefära
Garnering
8-10 skiva(or) sockerkaka eller 1 tårtbotten
Krossad mörk choklad
Penséer till dekoration
Gör så här:
Separera äggula och äggvita.
Vispa gulorna med två matskedar socker till en fluffig ljus smet. Dela vaniljstången och skrapa ur fröna. Tillsätt vaniljfrö och mascarpone till äggsmeten och fortsätt att vispa till en jämn och fin smet.
Vispa äggvitorna till ett mjukt skum. Tillsätt två matskedar socker och fortsätt att vispa till en lätt maräng.
Vänd ner marängen i mascarponekrämen och vänd ihop till en luftig och fin kräm
Skala rabarbern och skär ner den i centimeterstora bitar. Skala och hacka eller riv ingefäran. Värm allt tillsammans med sockret i en kastrull tills rabarbern är mjuk, utan att låta den koka sönder.
Använd portionsglas eller en stor serveringsskål.
Varva mascarponekräm, rabarber, krossad choklad och sockerkaka i glasen eller skålen i minst två lager. Avsluta med mascarponekräm och garnera gärna med penséer och lite krossad choklad.