MRLINDELL
Jag har "Rheum rhaponticum Waldsteiner Blut" dvs Matrabarber med röda stjälkar.
Det finns mer eller mindre oxalsyra i olika sorters rabarber. Var kan man läsa om dessa halter?
Fenja
Det äldre sorterna lär vara oxalsyrerika och de nyare innehåller mindre. Tror till och med att det finns någon som är helt oxalsyrefri... Hittar en hel del info om detta när jag säker på Google: Rabarber - sidor på svenska och sedan inom resultatet på: oxalsyra. Kanske de kan hitta svaren där?
Mvh
Fenja
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon