Eva i Skåne
28-01-2014, 17:15
Vad tror ni om hållbarheten för öppnad burk?
Det står inte på burken och jag har sökt på nätet. Ett fiskföretag säger 10dgr.
Sen har det diskuterats på andra forum. Lukta och smaka försiktigt är väl de flesta och klokaste (?) svaren.
Ja det får man nog göra. Jag brukar nog använda hela burken på en gång.
Eva i Skåne
29-01-2014, 17:12
Åtta dagar hade min burk varit öppnad (jag hade köpt en stor). Lukt och provsmakning var ok och jag kan meddela att ingen av oss heller blev magsjuk
så 8-10 dgr kan man kanske ha som regel.
Gossen Ruda
29-01-2014, 18:54
Det beror nog på många faktorer. Vad det är för lag, om det finns konserveringsmedel, vilken temperatur eller helt enkelt om det finns lämpliga, dvs olämpliga, mikroorganismer i farten.
Ja det är viktigt att använda rena skedar inte ta med händerna och inte använda samma sked som man haft till något annat. Det gäller ju iofs vid all matahantering. Tror nog att räkor luktar illa om de är dåliga.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.