nina L
Hur är det entligen med Ljus, smak och vitaminer. Blir det skillnad om man har grödorna i sol eller i växthus? vad är det i såfall som gör skillnaden?

En annan sak som jag funderat på är när man läser om vitaminer i olika grödor så menas det i rått eller tillagad grönsak/rotfrukt? C-vitaminet lär ju försvinna vid kokning! men ändå står det tex att potatis innehåller C-vitamin. I kokböckerna står det inte precicerat om det är efter eller före tillagning som infomn gäller. Någon som vet? blink.gif
Annika zon 4
Vitaminer är olika känsliga. Det är rätt att C-vitamin är känslig för upphettning. Däremot så är det tvärtemot med morötter. Där förstärks det nyttiga när de upphettas. Järn upptas lättare av kroppen tillsammans med vitamin C. Kaffe försämrar förmågan att uppta järn.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon