Har läst att man kan möra kött med kiwi. Papaya ananas ingefära ska också fungera sägs det. jag provade med kiwi. tog en lövbiff skiva och smorde in ena sidan med hård kiwi. Hade en obehandlad kiwi som referens. Efter cirka tre minuter så smakade jag på båda råa. En enorm skillnad på mörhet. Helt otroligt!
Om en stund ska jag steka kiwi mörad lövbiff. Ska bli spännande och se om skillnaden kvarstår. Rapport kommer!
Piccante
18-05-2014, 16:43
Jag har inte testat det själv men lärt mig genom att se matlagningsprogram att i tropiska länder där det är vanligt med frukt i maten så lägger man ofta frukten i marinaden. I både Asien och Karibien använder de mkt mango och papaya i mat och då mörar de köttet i grytor.
Kiwi hade jag inte hört innan att det fungerade men kul att du experimenterade!
resultatet efter stekning var enastående. Får fortsatta att prova med en tjockare köttbit! Den här processen ska jag lära mig!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.