Full version: Att bevara frukt
hakelm
På ICA kan jag köpa fina päron från Frankrike nästan året runt. Mina egna päron håller bara några veckor och mina sommaräpplen håller redan på att tappa sin fina färg.
Är det någon som vet hur fransoserna bär sig åt?
Jag gissar att de plockar frukterna i ett visst stadium men när?
Jag tror också att de håller en relativt låg temperatur, men vilken?
Kanske har de någon skyddsgas: kväve? koldioxid?
Tacksam för alla upplysningar som kan leda till mindre svinn och en gladare fruktodlare
Håkan
hakelm
Jag hitade nägra bra svar här:
https://www.van-amerongen.com/en/fruit-storage
och här:
https://www.appelriket.se/
och här:
SLU
H
Åsa, mälardalen zon 2
Som man kan läsa i länkarna man har speciella lager där man kan suga bort syret så det bara är nån % kvar+ sänka temperaturen det gör man även i Sverige, det är dock svårt göra nått sånt hemma
johnny_j
CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 06-12-2020, 21:14) *
Som man kan läsa i länkarna man har speciella lager där man kan suga bort syret så det bara är nån %


Varför inte vacuumförpacka dem och förvara svalt?

[attachment=90121:Vakuumma...12_56_38.png]
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon