netaave
Skippa vinet och brödkrutonger om du vill ha en kalorifri måltid!

GURKSOPPA


1 liter HÖNSBULJONG, kyld & silad

2 grovt rivna GURKOR, ev. skalade

4 skållade och urtagna TOMATER, tärnade

1röd & 1 grön PAPRIKA, tärnade

1 msk finhack. LÖK

1-2 kross. VITLÖKSKLYFTOR

1dl VITT VIN

1msk press LIME

SALT & KRYDDPEPPAR

Blanda i alla gröns. I den kylda buljongen, smaka av med kryddorna.
Servera med vitlöksstekta brödkrutonger i tallriken.

Jättegott en dallrande sommardag!
myskmadra
Verkar jättegod! Jag sparar receptet till en het sommardag. Idag regnar det i stockholm och igår vandrade jag i en hagelskur i Norrtäljetrakten.
Brr!
smile.gif
netaave
Gjorde min gurksoppa i helgen och använde den klyftfria kinesiska vitlöken i, det var ett lyft.
netaave
Idag har jag gjort min gurksoppa som avnjutits i gott sällskap och med ett kallt immigt glas vitt. wub.gif
KURT
Många soppor passar att äta kalla på sommaren, gärna med istärningar i. Man kan tex göra en soppa på gröna ärtor, som man sedan kyler och äter kall med creme fraiche .
netaave
Nu är det dags igen. biggrin.gif Gottigotti smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon