netaave
23-05-2004, 11:11
Skippa vinet och brödkrutonger om du vill ha en kalorifri måltid!
GURKSOPPA
1 liter HÖNSBULJONG, kyld & silad
2 grovt rivna GURKOR, ev. skalade
4 skållade och urtagna TOMATER, tärnade
1röd & 1 grön PAPRIKA, tärnade
1 msk finhack. LÖK
1-2 kross. VITLÖKSKLYFTOR
1dl VITT VIN
1msk press LIME
SALT & KRYDDPEPPAR
Blanda i alla gröns. I den kylda buljongen, smaka av med kryddorna.
Servera med vitlöksstekta brödkrutonger i tallriken.
Jättegott en dallrande sommardag!
myskmadra
23-05-2004, 11:43
Verkar jättegod! Jag sparar receptet till en het sommardag. Idag regnar det i stockholm och igår vandrade jag i en hagelskur i Norrtäljetrakten.
Brr!
netaave
02-08-2004, 00:00
Gjorde min gurksoppa i helgen och använde den klyftfria kinesiska vitlöken i, det var ett lyft.
netaave
16-06-2005, 22:44
Idag har jag gjort min gurksoppa som avnjutits i gott sällskap och med ett kallt immigt glas vitt.
Många soppor passar att äta kalla på sommaren, gärna med istärningar i. Man kan tex göra en soppa på gröna ärtor, som man sedan kyler och äter kall med creme fraiche .