Sulawesii
21-09-2004, 13:16
3 stora lökar
3-4 stora morötter
1 burk krossade tomater
1 burk creme fraiche
1 buljongtärning
lite soja*
Hacka och finfördela löken. Fräs den gulbrun. Häll i de rivna morötterna tomatpurén och buljongen. Låt puttra 5-10 min eller tills morötterna blivit halvmjuka. Häll i sojan och creme fraichen innan du serverar.
* Jag tycker nog att det blir godare att smaka av med vanligt salt, men sojan är med i originalreceptet.
Vad har du använt färsen till? Som pastasås?? Lät gott i alla fall.
Funderade på att göra köttfärslimpa i nästa vecka när min dotter (vegetarian) kommer förbi med sin fästman (icke-vegetarian).
Går morotsfärsen att använda tror du? Binda med ett ägg och minska på det blöta?
Sulawesii
24-09-2004, 15:30
Jag använder den som pastasås. Har inte exprimenterat något med den, så jag vet inte om det går att göra en limpa av den. Men, det är klart att det borde gå, frågan är väl bara hur många ägg som krävs.
Testar du, så hör av dig och säg hur det gick!!
Kul att du tyckte det lät gott! Den ÄR vekligen god!
Caprice
28-09-2004, 12:29
Sulawesii,
låter kanongott...!
Ska använda det receptet när jag gör cottagepie!
Perfekt att bjuda pappa o sambo på, som är vegetarian..
Cottagepie = gör röran enligt Sulawesii, lägg detta i botten av en ugnsfast skål, gör ett potatismos med persilja och klicka över hela, skjuts in i ugnen till det fått fin skorpa... Kanongott..!
Originalet görs med en köttfärsröra...
Caprice
Sulawesii
29-09-2004, 17:09
Det där ska jag också ta och prova. Har aldrig tänkt längre än att äta den som den presenterades för mig. Jag är inte så kreativ i köket

.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.