Caprice
Nedanstående recept ger cirka 40 små tryfflar. Kom ihåg att de ska ätas rumstemperade!

3 dl vispgrädde
0,5 st kanelstång
0,25 st vaniljstång
raspet av en halv apelsin
300 gram choklad, med en kakaohalt på 60-70%
kakao eller apelsinsocker, att rulla tryfflarna i

Hacka chokladen.
Koka upp grädde, kanelstång, vaniljstång och apelsinraspet. När blandningen kokat upp tar du upp kanel- och vaniljstängerna. Häll blandningen över chokladen och blanda väl. Låt alltsamman vila under plast i rumstemperatur över natten.
Smeten är rätt kladdig så använd en sprits med stor öppning och spritsa upp lagom stora tryfflar i kakao eller apelsinsocker. Rulla dem.

Caprice
Betty
Åhhhhh, jag låtsas att jag inte ser det här receptet! Har fullt schå att försöka bli av med mina SIPs...


SIPs = Side Impact Protections... rolleyes.gif
netaave
Något för julen kanske biggrin.gif
Betty
biggrin.gif
Eva i Skåne
Det låter FARLIGT gott tongue.gif

Jag ska inte prova just nu, men någon gång måste det nog bli en liten test laugh.gif tongue.gif rolleyes.gif
Vitsippan
mmm perfekt till julgodis. kanske att ge bort... om det blir några kvar unsure.gif
Caprice
Antagligen inte.... biggrin.gif
Gör dubbel sats...!

Caprice
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon