Herrmiddag på gång. Kalvstek inköpt. Kom med förslag.
varför inte göra kalvfrikasse´med dillsås och små poatis till?
Caprice
12-10-2004, 12:18
Eller kanske kalvstek med hasselbackspotatis...?
Receptet är för fyra, så du får dubbla det... minst.. :-)
Ingredienser:
1 kg kalvstek
1 msk matfett
6 dl vatten
1,5 msk grönsaksfond
3 msk vetemjöl
1,5 dl vispgrädde
8 potatisar
1 dl ost, riven
salt
peppar
Tillagning
Bind upp köttet med steksnöre. Värm margarin i en stekgryta. Bryn köttet långsamt runt
om, salta och peppra. Efterstek under lock. Späd med vatten under stekningen och ös steken
några gånger med skyn. Efterstekningen tar ca 1 timme. Stick mot slutet i köttermometer,
vid 55° är köttet rött inuti, vid 60° rosa och vid 70° är det genomstekt.
Skala potatisen. Skär skåror i potatisen. Lägg dem i en ugnsäker form och sätt in i ugnen på
225°. Sista 10 minuterna ta ut formen, pensla med margarin och strö över riven ost.
Ta upp steken och låt den vila. Sila och mät upp skyn, tillsätt vatten och grönsaksfonden.
Vispa ut mjölet i lite av vätskan till en slät redning. Koka upp, rör ner redningen och koka
3-5 minuter.Tillsätt grädden och smaka av. Skär steken i tunna skivor.
Bon appetite
Caprice
Yin o Yang
12-10-2004, 12:37
Gå in på sidan www.tasteline.se - där kan man klicka på en länk om vad man har hemma

. Jag har hittat många kanonbra recept där. En bra sak är att man när man väl hittat receptet kan fylla i att det t ex ska vara för 8 personer och vips

anpassar sig mängden ingredienser. Suveränt bra. Men det är klart, är det matglada herrar Du ska ha på middag

så kanske Du ska skriva 12 personer. Bättre att laga för mycket än för lite
Yin o Yang
18-10-2004, 13:03
CITAT (uno @ 12-10-2004, 12:46)
Herrmiddag på gång. Kalvstek inköpt. Kom med förslag.
Hur gick det med Din herrmiddag