Halloj,
här kommer nåt kryddstarkt som värmer själen och hjärtat i höstmörkret.
Ta god tid på dig när du lagar detta. Ungefär trekvart.
Och häll inte i alla kryddor på en gång.
Ingredienser:
250 gram kyckling/hönslever
250 gram grovmalet /hackad fläskfärs
500 gram parboild (Uncle Ben´s) ris + lite svart ris
1 liter hönsbuljong
2 stjälkar bladselleri
1 st mellanstor lök
1 st paprika valfri färg eller 2 små olika färg (för ögat!)
1 st vitlök
smör
tabasco
Cajunkrydda som består av
1 msk vitlökspulver
1 msk lökpulver
2 tsk malen vitpeppar
2 tsk malen svartpeppar
1 tsk Cayennpeppar
2 tsk Thymian
2 tsk Oregano
Blanda kryddorna i en skål
Hacka selleri, paprika, vitlök och vanlig lök och låt småputtra i smör en liten stund. Inget får bli bränd!
Ta ut grönsakerna ur kastrullen och lägg i färsen och den hackade / finskurna levern.
Stek tills det fått färg.
Lägg tillbaka grönsakerna och krydda på med 2 msk av "Cajunkryddan".
Rör om.
Häll i riset och rör om. När riset är glansigt så häll i buljongen.
Rör om
Smaka av och tillsätt eventuellt mer krydda.
Låt puttra i ungefär 20 minuter eller tills riset är genomkokt.
På med lite tabasco och smaka av med mera "cajunkrydda".
Därtill en källarsval öl.
Smaklig måltid!