I helgen fick jag prova en utskt hemmagjord chokladkaka
och fick receptet. Dessvrre r jag osker p det dr med
sockret. Styck kan det inte vara, men vad r mest troligt?
Tesked? Matsked? Deciliter?
---------------
Enkel chokladtrta
Smr 100gr
gg 2st
Socker 2st
Vetemjl 1 dl
Kakao dl
Vaniljsocker 1 tsk
Smlt matfett. Vispa gg och socker psigt. Hll i matfettet. Rr om vl.
Blanda mjl, kakao och vaniljsocker. Rr ner blandningen i ggsmeten. Smakstt grna med 1 msk rom.( Det har inte vi gjort).
Hll smeten i en smord och brdad, rund form, ca 22 cm i diameter.
Grdda kakan p galler i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 15 minuter. Den ska vara lite kalddig (Vi hade den inne i 20 minuter).
Lt kakan vila lite i formen. Den kan bakas dagen fre den skall serveras.
Serveras ev. med vispad grdde.


