CITAT (Lassila @ 22-04-2005, 12:48)
Skomakarlåda.
Är en stekt skiva oxfilé som toppas med knaperstekt bacon, och till detta har man potatismos som man lägger en "go" klick persiljesmör på toppen.
En riktigt go klassiker som man ser aldeles för sällan på menyerna nuförtiden.

Men det blir ju ingen låda om man serverar moset till.
Hittade det här när jag Googlade
Skomakarlåda 4 pers
400 gram oxfilé
200 gram bacon
Margarin
Salt
Svartpeppar
1 dl rödvin
2 dl kaffegrädde
Kokt potatis
Smör
Salt
Muskot
Riven vällagrad ost
Bryn oxfiléskivorna tillsammans med det strimlade baconet i lite margarin eller olja. Krydda med salt och svartpeppar.
Tillsätt rödvinet och kaffegrädden och låt såsen koka ihop en liten stund.
Pressa dem kokta varma potatisen. Rör ner lite smör samt krydda med salt och muskot.
Spritsa upp moset på en tallrik. Riv över osten och gratinera det hela i ugnen en liten stund tills det fått fin färg.
Lägg köttet och baconet ovanpå. Slå såsen runt om samt dekorera med persilja.