Full version: Snabbsaltad gurka
PerLun
Hej på er!

Här kommer ett jätte bra recept på god snabbsaltad gurka.

Gurka: slanggurka eller västerås gurka.
Dela slanggurkan i ca 1 dm stor bitar och gör små hål runt om varje bit med en provsticka eller gaffel.
Västeråsgurkan, gör små hål runt varje gurka med en provsticka eller gaffel. (detta för att grukan ska suga åt sig lagen snabbare).

Lag:
7 dl vatten
½ dl salt
1 sockerbit
Vispa ihop till allt har löst sig.

Blanda i dillfrön efter egen smak. (jag brukar krossa dem lite för att få mer smak)
Lägg i grukorna, inte för mycket. Lagen måste täcka alla gurkor.

Täck med lock och låt stå i kylskåpet.

Sedan kan man börja äta efter ca 1½ till 2 dagar.

*mums*

Lycka till!!

PerLun
netaave
Det här blev mycket gott, ett plus också för att det gick så snabbt, smakade helt ok redan efter 1,5 dygn. Jag tillsatte några dillkronor också. Tack så hemskt mycket för receptet.
roax66
Hur länge vara gurkorna när man gör så här? Kan man förvara utnaför kylskåp?
netaave
Dom ligger ju i saltlag så dom håller sig nog ett tag, men bör nog ligga i kylen.
Gillan
Mums vad goda de blev smile.gif
Väldigt snarlika de "snabbsaltade" sommargurkorna man
köper i affären och sååå.... mycket billigare.
tack för receptet wub.gif smile.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon