_weronica_
07-08-2005, 19:06
Hej
Jag älskar frukt!!!
Någon som vet ett recept på en god och uppfriskande fruktsallad??
Tack på förhand
Mvh
Weronica:wub:
Önskar många goda tips
Jag gör fruktsallad varannan dag, tar vad som finns hemma.
Användergärna (gul) melon, persika, kivi, apelsin. äpple, päron,mm
Grundar med äpple.
I sommar har jag haft i smultron, jordgubbar, vinbär, hallon, krusbär.
Blåbär har jag inte hunnit plocka än men det ska jag prova att ha i också.
Brukar ha i lite citrondroppar och även klippa i citronmeliss.
Fruktsallad äter jag till frukost med Yougurt till.
Jag varierar också frukten från gång till gång.
Men ett knep har jag som jag tycker att är bra:
På Försvarets överskottslager hamstrar jag på mina resor till Sverige alltid de där billiga burkarna med inlagda mandarinklyftor. De är jättegoda i fruktsallad med spad och allt.
Mulle
Jag brukar också blanda och ge - frukter och bär, inhemskt och utländskt i en salig röra!!
Ett knep som jag tycker ger sagolikt god fruktsallad är att ta i en matsked apelsinblom- eller rosenvatten! Det finns att köpa i butiker som har sortiment av utländska specialiteter.
Det luktar billig parfym när man stoppar näsan till flasköppningen, men låt er inte avskräckas. Ta inte för mycket bara för då smakar även fruktsalladen billig parfym!!

Pfaffan
18-08-2005, 14:34
Nu finns massor med goda nektariner i butikerna... de är jättegoda i fruktsallad, och gärna med kanel på...
/Pfaffan
Susanna
18-08-2005, 19:19
Granatäpple är kanongott i fruktsallad. Fast dyrt förstås...
Jag brukar också blanda vilt och varierar från dag till dag.
Jag har ett lite annorlunda men enkelt recept. Tror att det är Ayur vediskt...
Banan, äpple, russin och strödadlar rörs ihop med vispad mellangrädde smaksatt med lite råsocker och några stötta fänkålsfrön. Godare än gott. Frukten kan man säkerligen variera efter tillgång.
Jag gjorde en annorlunda "fruktsallad" i somras av en halv honungsmelon och en halv jalapeñofrukt

Honungsmelonen skar jag i bitar och jalapeñon i pyttesmå bitar, sedan blandade jag det så gott det gick. Det blev än spännande balans av starkt och kyligt
myskmadra
10-09-2005, 15:19
Citrussallad!
Blanda en del apelsin och/ eller clementin med en del grapefrukt/ blodgrapefrukt. Allt skuret i småbitar och ta vara på saften från frukterna.
Blanda i lite kiwi i bitar och avsluta med russin och valnötter.
Det blir en verkligt frisk och fräsch sallad.
Hälsar Myskmadra
Ophelia
11-09-2005, 17:19
Jag älskar exotiska fruktsallader men vill inte ha för mycket olika frukter i varje sallad. Föredrar att ha flera olika då. Jag använder mig gärna av färsk ananas, jordgubbar, physalis, färsk mango, kiwi, vindruvor, papaya, biggaråer, blåbär och olika mysko exotiska frukter. Om jag gör en exotisk sallad så brukar jag toppa portionerna med en halva urgröpt passiosnfrukt (urgott till en sallad med ananas, mango och papaya).
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.