Full version: cornichonger
rosita
Är det någon som har något bra recept på inlagda smågurkor, cornichonger? unsure.gif
Jag har massor med små västeråsgurkor som jag skulle vilja använda till det. smile.gif
rosita
Är det verkligen ingen som har recept på smågurkor?
På vanlig ättiksgurka då, gärna med annorlunda kryddning som t ex vitlök?
sad.gif unsure.gif
Åsa, mälardalen zon 2
Det finns cornichon recept på nätet här är ett

http://www.fabulousfoods.com/recipes/appet...cornichons.html
rosita
TACK, snälla Åsa! smile.gif smile.gif smile.gif
Nu till engelska lexikonet och sedan ut i gurklandet!
laugh.gif
Elisabeth-Västkustkolonisten
Jag lägger alltid in Västeråsgurka efter en enkel recept. Har även lagd in paprika och chili efter samma recept. Skall nu leta i min dator efter receptet och lägga in här

Rezept


SKÅNSK SENAPSGURKA


2 Kg stora Västeråsgurkor

2 Msk gula Senapsfrön

10 Dillkronor

5 cm Pepparrot

LAG:

1 dl salt
7 dl socker
3 dl attika 24%
6 dl vatten

Tvätta och borsta gurkorna rena i ljummet
vatten. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor

Varva gurkskivorna med senapsfrön, dillkronor
och pepparrotsstängeer i en glasburk eller
kruka

Blanda salt, socker, ättika och vatten och rör
om tills det löserr sig. Häll lagen över
gurkorna. Är färdiga efter en vecka.

Förvaras svalt




Elisabeth
Psykofarmaka
Elisabeth --> Hur länge håller sig gurkorna om gör efter ditt recept ?
evelina
Hej!

Sådana här Cornichons gör jag!

Tar västeråsgurkor när dem är små.

Borsta och skölj gurkorna noggrant. Rulla dem i grovt salt och låt ligga i några timmar eller över natten. På det här sättet går det ur en massa vatten. Gurkorna är nu väldigt salta, men var inte orolig. Den salta smaken försvinner sedan. Skölj av saltet och lägg gurkorna i rena burkar. Stoppa i en färsk chilifrukt i varje burk, några skalade vitlöksklyftor och någon färsk örtkrydda. I original skall det vara dragon men jag har även provat oregano. Det blev väldigt gott. Häll på vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Låt stå ett par veckor.
Dessa gurkor håller nästan hur länge som helst om dem står svalt.

Lycka till!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon