Är det någon som har något bra recept på inlagda smågurkor, cornichonger?
Jag har massor med små västeråsgurkor som jag skulle vilja använda till det.
Åsa, mälardalen zon 2
12-08-2005, 20:41
Elisabeth-Västkustkolonisten
13-08-2005, 13:33
Jag lägger alltid in Västeråsgurka efter en enkel recept. Har även lagd in paprika och chili efter samma recept. Skall nu leta i min dator efter receptet och lägga in här
Rezept
SKÅNSK SENAPSGURKA
2 Kg stora Västeråsgurkor
2 Msk gula Senapsfrön
10 Dillkronor
5 cm Pepparrot
LAG:
1 dl salt
7 dl socker
3 dl attika 24%
6 dl vatten
Tvätta och borsta gurkorna rena i ljummet
vatten. Skär dem i 1/2 cm tjocka skivor
Varva gurkskivorna med senapsfrön, dillkronor
och pepparrotsstängeer i en glasburk eller
kruka
Blanda salt, socker, ättika och vatten och rör
om tills det löserr sig. Häll lagen över
gurkorna. Är färdiga efter en vecka.
Förvaras svalt
Elisabeth
Psykofarmaka
06-09-2005, 13:38
Elisabeth --> Hur länge håller sig gurkorna om gör efter ditt recept ?
evelina
18-09-2005, 17:09
Hej!
Sådana här Cornichons gör jag!
Tar västeråsgurkor när dem är små.
Borsta och skölj gurkorna noggrant. Rulla dem i grovt salt och låt ligga i några timmar eller över natten. På det här sättet går det ur en massa vatten. Gurkorna är nu väldigt salta, men var inte orolig. Den salta smaken försvinner sedan. Skölj av saltet och lägg gurkorna i rena burkar. Stoppa i en färsk chilifrukt i varje burk, några skalade vitlöksklyftor och någon färsk örtkrydda. I original skall det vara dragon men jag har även provat oregano. Det blev väldigt gott. Häll på vitvinsvinäger eller äppelcidervinäger. Låt stå ett par veckor.
Dessa gurkor håller nästan hur länge som helst om dem står svalt.
Lycka till!