Rotfruktssoppa med örtcremefraiche 4 port
4 morötter
2 palsternackor
2 persiljerötter, (kan ersättas med vattenkastanj på brk)
1 bit rotselleri
1/2 kålrot
4 potatisar
1/2 purjo
1 lit hönsbuljong av tärning
Örtfraichen:
2 dl creme fraiche
1/2 dl blandade färska örter, ex. basilika, oregano, körvel, persilja
2 krm salt
1/2 krm sv.peppar
Skala och skär rotfrukter och potatis i jämnstora tärningar
Ansa och skiva purjon
Koka upp buljongen i en stor gryta
Lägg ner rotfrukterna och koka den nätt och jämt mjuka, tillsätt potatisen efter en stund
Tillsätt purjon och smaka av soppan
Vispa creme fraichen med elvisp, så den blir tjock
Tillsät örterna och smaka av
Servera en klick i soppan
Ät bröd till