Full version: Rotfruktskaka
netaave
Rotfruktskaka, också den ur veckans Året runt

En rotfruktskaka kan varieras med olika grönsaker och rotfrukter, här är ett förslag

Strimla morot, potatis, palsternacka, kålrot och rödlök till 1 1/2 liter fina strimlor.
Fräs i matfett utan att det tar färg.
Späd med en 1/2 dl buljong.
Blanda med 3-4 dl riven västerbottenost
Krydda med salt & peppar
Lägg i smord form och grädda i ca 30 min i 175 gr
Stjälp upp och servera till kyckling, stek eller fisk.

Ett tips är att blanda i 2-3 fint strimlade skivor av pressat bacon. Det ger både smak och färg.
Pfaffan
Det låter riktigt gott!

/Pfaffan
Annkina
Tack för receptet. Jag försöker gå ner några kilo så jag tog rapsolja och stekte i och hade färdigriven västan 10% ost.
Men det blev kanongott!!!
Hade lövbiff till.
Ska bli ikväll också. Mums.
*Felix matte*
Strimla morot, potatis, palsternacka, kålrot och rödlök till 1 1/2 liter fina strimlor.
Fräs i matfett utan att det tar färg.



Låter som jättegott att bara steka i panna och äta med lite lingonsylt till. tongue.gif wub.gif
netaave
CITAT (Felix matte @ 23-08-2005, 21:36)
Strimla morot, potatis, palsternacka, kålrot och rödlök till 1 1/2 liter fina strimlor.
Fräs i matfett utan att det tar färg.



Låter som jättegott att bara steka i panna och äta med lite lingonsylt till. tongue.gif wub.gif

Som en lyxig råraka då! rolleyes.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon