netaave
18-08-2005, 22:12
Rotfruktskaka, också den ur veckans Året runt
En rotfruktskaka kan varieras med olika grönsaker och rotfrukter, här är ett förslag
Strimla morot, potatis, palsternacka, kålrot och rödlök till 1 1/2 liter fina strimlor.
Fräs i matfett utan att det tar färg.
Späd med en 1/2 dl buljong.
Blanda med 3-4 dl riven västerbottenost
Krydda med salt & peppar
Lägg i smord form och grädda i ca 30 min i 175 gr
Stjälp upp och servera till kyckling, stek eller fisk.
Ett tips är att blanda i 2-3 fint strimlade skivor av pressat bacon. Det ger både smak och färg.
Pfaffan
19-08-2005, 15:21
Det låter riktigt gott!
/Pfaffan
Annkina
23-08-2005, 15:32
Tack för receptet. Jag försöker gå ner några kilo så jag tog rapsolja och stekte i och hade färdigriven västan 10% ost.
Men det blev kanongott!!!
Hade lövbiff till.
Ska bli ikväll också. Mums.
*Felix matte*
23-08-2005, 20:36
Strimla morot, potatis, palsternacka, kålrot och rödlök till 1 1/2 liter fina strimlor.
Fräs i matfett utan att det tar färg. Låter som jättegott att bara steka i panna och äta med lite lingonsylt till.
netaave
24-08-2005, 07:06
CITAT (Felix matte @ 23-08-2005, 21:36)
Strimla morot, potatis, palsternacka, kålrot och rödlök till 1 1/2 liter fina strimlor.
Fräs i matfett utan att det tar färg. Låter som jättegott att bara steka i panna och äta med lite lingonsylt till.

Som en lyxig råraka då!