Karamell
25-08-2005, 21:56
I senaste sommartorpet körde Ernst ner halva citroner, halva limefrukter, chilipeppar och någon kryddört i en stor glasvas. Sen hällde han vinäger ur en dunk över alltsammans och satte på ett "lock" av tyg. Inte kan det väl hålla? Vinägern måste väl dunsta direkt? Eller???
Man har det stående så i 2-3 veckor, gärna i en glasburk i ett soligt fönster. Sedan silar man och tappar upp på tättslutande flaskor...
Mvh
Fenja
När dom hade "avslutningsfesten" i slutet av programmet bar han fram vinäger-röret. Den såg ut att ha stått ett tag (citronerna hade blivit lite brunare, vilket brukar hända när grejer ligger i vinäger sådär) och det såg även ut att vara mindre vinäger i den. Antingen hade han använt av vinägern eller så hade den avdunstat.
Jag skulle nog ta en vanlig burk med riktigt lock istället. Ett så där stort rör med vinäger använder man ju aldrig upp... Dessutom kan väl frukterna mögla efter ett tag om de inte är helt täckta med vinäger? Det händer i alla fall om man lägger örter eller liknande i olja men inte lyckas täcka dem helt.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.