timjantove
30-08-2005, 23:22
Mina fänkålar står och blir färdiga alla på en gång. Vad ska jag göra förutom koka dem och äta med smör?
Den här potatisgratängen med fänkål är så god tycker jag!
POTATISGRATÄNG MED FÄNKÅL OCH SAFFRAN, 2-3 pers
3-4 potatisar
1-3 vitlöksklyftor
1 fänkålsstånd
0,5 g saffran
1-2 tsk salt
1-2 krm svartpeppar
1 tsk oregano
2 dl vispgrädde
Smörj en ugnsform. Skala och skiva potatisarna. Blanda saffran med vispgrädde. Skär fänkålen i mindre bitar. Lägg potatis och fänkål i formen. Salta och häll över saffransgrädden. Krydda med svartpeppar, oregano och hackad vitlök.
Grädda långt ner i ugnen i 200° i 40 min.
smajlizz
02-09-2005, 19:27
Att smaksätta bröd med fänkål och anis kan man ju göra, det är väldigt gott men något recept har jag tyvärr inte...