Äppellängder 2 st

5,5-6 dl vetemjöl
1 krm salt
2 msk socker
100 gr smör
25 gr färsk jäst
1,5 dl kall mjölk
½ ägg + ½ ägg till pensling

Fyllning:
2-3 äpplen i tunna klyftor
ca 1,5 msk smält smör
2-3 msk socker
½ tsk kanel
florsocker

Blanda 5 dl av mjölet samt salt och socker i en skål
Finfördela smöret däri
Rör ut jästen i lite av mjölken
Tillsätt detta, resten av mjölken och det halva ägget.
Arbeta till en deg, tillsätt ev mer mjöl
Jäs 20 min

Dela degen och kavla ut varje del 10 x 35 cm
Lägg längderna på plåten, fördela äpplena på mitten
pensla över smör och strö på socker och kanel

Skär sneda snitt med 1 cm mellanrum i degkanterna in mot äpplena
Vik de skurna degremsorna så de går lite omlott över äpplena.
Jäs under bakduk.
sätt under tiden ugnen på 225 gr
Pensla med ägg
Grädda 12-15 min
Sikta över florsocker