Full version: Köttfärslimpa
*Felix matte*
Köttfärslimpa med mozarella och purjofyllning

1 kg nötfärs
1,5 dl ströbröd
2 tsk salt
pepparmix.. svart, vit, grön, rosé
går också bra med bara svartpeppar
3 dl matlagninggsgrädde
1 dl hackad persilja
2 finhackade gula lökar

Fyllning
1 dubbelpack mozarella
1 stor purjo... strimla, häll på kokande vatten, låt stå 1min, kyl med kallt vatten
...........................

Blanda ströbröd, grädde och kryddor .. låt svälla
Hacka löken och tillsätt den och gräddblandningen
arbeta färsen smidig.

Häll smeten i en ugnsfast form och gör skåra i mitten
där lägger du tärnad mozarella och förvälld purjolök
"vik" över färsen så fyllningen inte är synlig

Grädda i mitten av ugnen 175 grader i 90 minuter

Ta tillvara stekskyn.. sila och späd med matlagningsgrädde,
krydda, red av med Maizena Brun.

Servera med kokt potatis och rårivna morötter

Rester blir till fina lunchmackor.. skiva kall k-limpa och lägg på valfritt bröd
sallad och ett glas mjölk = Fullvärdig måltid.






zaaritha
Verkar ju jättegott!!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon