Full version: Pizzasnurror
Castea
Det har blivit tradition hos mig att kvllen fre julafton gra dessa matiga bullar, och till dem ta mig ett par jull (Falcons Julmumma tycker jag sjlv r godast)

Det gr givetvis att gra bullarna fr hand ocks, utan hushllsassistent.

PIZZASNURROR (bullar), 15-20 st

1 pkt jst fr sta degar (50 g)
25 g margarin
3 dl fingervarmt vatten
0,5 tsk salt
2 msk vit sirap eller strsocker
9 dl vetemjl
1 gg
Pappersformar

Fyllning: Ketchup, hyvlad ost, rtkryddor samt t ex strimlad skinka, rkt korv, kassler.

Hll det mesta av vetemjlet, salt, sirap eller socker, gg samt margarin i klickar i matberedaren. Smula jsten ver. Hll i det fingervarma vattnet medan beredaren gr p lgsta hastighet. Arbeta degen ca 3 min p medelhastighet. Hll i resten av vattnet och vriga ingredienser. Arbeta i bunken tills degen blir blank och smidig, ca 5 min. Lt jsa till dubbel storlek, 20-30 min.

Kr ngra tag i maskinen. Tag upp degen p bakbordet och knda igenom den ordentligt. Kavla ut den till en ganska tun rektangel. Bred ketchup p degplattan. Frdela plgget ver och tck med osten. Str ver lite kryddor och rulla ihop som en lng rulltrta. Skr i 3-4 cm tjocka bitar och stll i pappersformar.

Stt p ugnen p 225. Lt bullarna jsa medan ugnen blir varm, ca 20 min. Pensla med resten av gget. Baka mitt i ugnen ca 15 min.
*Felix matte*
Blir nog att testa receptet endera dan smile.gif lter som s smarrigt tongue.gif
Katarina H
Kul att du ger oss receptet, jag hade det inte. Jag har smakat dem fr mnga r sedan, och de var jttegoda.
Zarah P
Det ser ut att vara ungefr samma som de vi kallar pizzabullar, som min sambo r tokig i. smile.gif
Castea
S hr sg rets pizzasnurre-skrd ut. Jag gjorde dem ett par dagar fre jul nu och tog en d och d sen. Och nu r de slut. sad.gif wub.gif

*Felix matte*
CITAT (Castea @ 29-12-2005, 00:09)
S hr sg rets pizzasnurre-skrd ut. Jag gjorde dem ett par dagar fre jul nu och tog en d och d sen. Och nu r de slut.  :(  :wub:


Fy p sig att visa snt smarrigt den hr tiden p dygnet

tongue.gif
netaave
Pminner om mina pizzabullar



OST & SKINKBULLAR


125 GR MARGARIN
5 DL MJLK
50 GR JST
2 TSK SALT
2 MSK VIT BAKSIRAP
14-15 DL VETEMJL SPECIAL


FYLLNING: MARGARIN, 10 SKIVOR SKINKA, halverade
1 PSE RIVEN OST, PIZZAKRYDDA


Smlt fettet, tillstt mjlken och vrm till 30-35 gr.
Smula jsten i bunken och hll ver vtskan, rr till jsten lst sig.
Tillstt salt, sirap och nstan allt mjl, spar lite till utbakningen.
Arbeta degen smidig. Js i 30 min under duk.
Dela degen i tv delar, kavla varje del i en cm tjock rektangel,
Bre p margarin, frdela skinka och ost ver och rulla ihop den.
Skr cmtjocka skivor och lgg p plt fr jsning i 20 min.
Pensla med ljummet vatten och str p kryddan.
Grdda i 225 gr i 10 min.
Castea
smile.gif Ja, Agneta. Farlig tid p dygnet r detta... men som sagt, frysen r tom p bullpsar nu. wink.gif
AndreasBlomquist
Det sg smarrigt ut. Hur lnge hller dem med tanke p att det r ktt i dem och ska de frvaras i kylen eller i skafferiet?
Castea
Nt dygn lr de vl hlla sig i alla fall...? Jag brukar dock frysa in dem direkt och vrma i micron efter "behov". wink.gif
Zarah P
Vrldens bsta picknickmat, r det! smile.gif
Detta r en "enklare" version av forumet. Fr att se forumet med formatering och bilder kan du klicka hr.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon