Margaretha
Har nu haft min tjälknöl inne i 12 timmar drygt och den är fortfarande bara 60 grader. Jag vill inte ha den för röd så jag vill att den ska vara 70. Blir det nåt kvar av den om den får stå kvar i ugnen? unsure.gif
Lady Hamilton
Nu är jag ingen expert och det är inte jag som lagar maten på jobbet men i allafall hos oss lämnar kockerskan tjärknölen i ugnen över natten
(de slutar 17,00 o börjar igen kl.07,30 o vilken tid de satt in den i ugnen eller tar ut den vet jag inte, men de lämnar den klart mera än 12 timmar) Så det kan inte vara någon fara att låta den vara kvar i ugnen
Margaretha
Ja, den står kvar där än, men tack för beskedet! Jag blev rädd att den skulle bli en liten bränd sak bara!
netaave
Låt den stå till den har den innetemp du vill ha, det händer inget negativt.
zaaritha
Du ska marinera den se´n-antar jag?
Margaretha
Ja, det har jag gjort i fem timmar och nu vilar den kallt. Fast jag riktigt gruvar mig för att skära upp den i morgon. Tänk om den är totalt misslyckad efter alla timmarna i ugnen! huh.gif unsure.gif
netaave
Neeeej då! smile.gif
Margaretha
Den blev jättefin fast det tog 18 timmar i ugnen! Mört och gott kött, precis rätt färg, men av någon anledning lite ojämnt stekt. Jag ska göra ett nytt försök snart och se om det är ugnens fel eller termometern eller.....

Huvudsaken är att det blev bra!

Tack för att ni tröstade mig under resans gång, netaave, zaarita och Hamilton! wub.gif
Lady Hamilton
wub.gif Det var ju inte mycket jag hade att komma med................
Men jag blir smile.gif för din skull att det blev lyckat.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon