Det här är gott!
TORSKGRYTA MED SAFFRAN, 4 pers
400 g torskfilé (färsk eller fryst)
2 gula lökar
1 bit purjolök
100 g färska champinjoner
2 msk olja
1 burk krossade tomater
2 msk hummerfond eller 1 fiskbuljongtärning
2 dl vatten
1 pressad vitlöksklyfta
0,5 pkt saffran
2 msk tomatketchup
2 msk färsk oregano eller timjan
1 tsk salt
Skär torsken i kuber och strö över 0,5 tsk av saltet. Skala lökarna och skär dem i bitar. Skölj och strimla purjolöken och skär champinjonerna i fyra delar.
Värm oljan i en stekgryta eller en teflonpanna och fräs grönsaker och svamp en stund. Slå sedan på tomatkrosset och resten av ingredienserna utom torsken.
Låt allting puttra 10-15 min. Vänd försiktigt ner torskbitarna och koka ytterligare ca 5 min. Servera med kokt ris eller potatis.