Jag skulle vilja göra kakor med samma deg och form som hallongrottor, men byta ut hallonsylten mot någon slags chokladfyllning (gärna blockchoklad).
Har någon ett recept eller förslag på hur man skulle kunna göra?
Tack!
lena:-)
06-03-2006, 08:25
Åh, jag tror jag har nån variant med dumlekola i mitten..jag kan återkomma i ämnet i kväll!
Småkakor tar ju lite för lång tid att pillla med, det är betydligt enklare med:
Sega hallonrutor
Ugn 175 grader
200 g smält smör eller margarin
4 ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
Garnering: hallon och flagad mandel
Rör samman alla ingredienser, vispa ej!!
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd långpanna, 30 x 40 cm.
Lägg på hallon och ev. flagad mandel.
Grädda ca 40 minuter. Vänd plåten över kakan när den tagits ur
ugnen och låt kakan svalna så (den skall bli seg!). Skär i rutor.
Man kan byta ut garneringen mot annan sylt, hackad choklad och/eller nötter.
Låter gott!
Men jag behöver ett recept på en större kaka i pappersform, som jag skrev ungefär som en stor hallongrotta med chokladfyllning.
Min variant... Hoppas de smakar...
Dumlebakelser
200 g smör
1 dl socker
3½ dl mjöl
1 tsk bakpulver
Blanda ingredienserna i matberedare. Rulla till 25 bollar och lägg dem i aluminiumformar.
13 dumlekolor
25 noblesskivor
Tryck i en ½ dumlekola i varje form, grädda i 200° ca 8-12 min. Lägg en noblesskiva på varje kaka direkt när du tagit ut dem ur ugnen. Låt kallna.
lena:-)
17-03-2006, 09:21
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.