Full version: Thailändsk basilika
Lasse A
Skördade första Thailändska baslikan i går, vilken njutning, en blandning av vanlig basilika och anisdoft. Ingår ofta i Thailändsk och andra asiatiska länders mat, men när det är grön-currypasta i rätten kanske den inte passar super men .
.
Trevligt alternativ och komplement till Koriandern som kan bli litet tjatig i längden om man lagar mycket asiatiskt.
.
Hade den i en asiatisk-indien improviserad morotsoppa i går, med vitlök, försk ingefära, fänkål, tjärnanis, morot, majzena, chili lök, citronsaft och turkisk yogurt. De små bladen av thailänds basiklika gjorde den enkla rätten till en riktig njutning.


Fröna ingår ju i Nelsons och Weibulls sortiment..
Lena i Torslanda
Roligt att höra Lasse. Jag har sått en hel drös av just den thailändska men den är inte stor nog för att skörda av ännu. Jag har idag planterat om dem i större krukor och doften bådar gott .
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon