Finns det någon här som har ett enkelt och gott recept på kycklinglever, något annat än det vanliga bryna, krydda slå på grädde. Skulle vara så tacksam. Älskar lever. Kram Gerd
LadyG
28-06-2006, 19:50
Ganska likt ditt recept kanske, men spenapskryddningen är mumma.
2 personer
Kycklinglever i spenapssås
200 g kycklinglever ½ - 1 gul lök 1 msk fransk senap cirka ½ msk soja eventuellt någon skvätt rött vin ½ msk rosépeppar ½ msk maizena smör för stekning salt och peppar
1. Stek löken på svag värme i smöret och ta upp den. Den ska vara mjuk.
2. Stek kycklinglevern på stark värme.
3. Tillsätt senapen och sojan och rör om. Späd sedan med vatten eller vin så mycket som du tycker är lämpligt (det beror på hur mycket sås man gillar och så) och sjud någon minut.
4. Smaka av med salt och peppar och red skyn till sås med maizenan, utrört i kallt vatten eller vin. (Smaken kan blekna om man spädde för mycket innan sjudningen, men det går att fixa med extra kryddor och fond.)
5. Strö rosépeppar över till serveringen.
Stintan
29-06-2006, 10:46
Det lät ju riktigt gott, så det skriver jag ut direkt. Tack så mycket och hadet bra. Kram
Osmo Valdo
03-07-2006, 23:42
Tycker detta är ovidkommande. Växer kycklingar i trädgården kanske?
Mouth
04-07-2006, 00:03
Tycker du är en kycklingätande ragata.
Baneman
04-07-2006, 00:36
CITAT (Osmo Valdo @ 04-07-2006, 00:42)
Tycker detta är ovidkommande. Växer kycklingar i trädgården kanske?
Det är klart att de gör!
Är du en sån där jävla stockholmare, som tror att kycklingar kommer från plastförpackningar i kyldisken?
De har växt nånstans innan de förpackades, fattar du väl?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.