Full version: Min favoritgurka
lisselbo
1 kg gurka
8 msk ättika, 24%
2½ msk gult senapsfrö
4-5 dl strösocker
1/4 dl salt
1 msk hel vitpeppar
½ liter vatten
Dillkronor

Koka ihop ättika, vatten, salt, socker, vitpeppar och senapsfrö.

Borsta och skiva gurkorna.
Varva gurka och dill i en stor bunke.
Häll på lagen varm.
Låt stå minst ett dygn i rumstemperatur med lock på.
Häll upp på glasburkar.

Brukar göra med Västeråsgurka, men har nu testat att göra med vanlig slanggurka.
Får väl se hur den blir.
lisselbo
Tänkte bara tala om att det blev ingen skillnad med slanggurka.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon