Full version: I kantarelltider...
Castea
Vill gärna dela med mig av mitt allra godaste pajrecept. wub.gif

VILTPAJ

Pajdeg:

2 1/2 dl vetemjöl
75 g smör
3/4 dl Kesella Mager


Fyllning:

1 paket renskav (eller viltskav), ca 250 g
2 gula lökar
200 g kantareller
75 g rökt skinka
1 tsk salt
8-10 krossade enbär (kan uteslutas)
1/2 tsk timjan
1 krm vitpeppar
1 msk vetemjöl
1 1/2 dl vispgrädde/matlagningsgrädde
1 1/2 - 2 dl riven lagrad ost


Sätt ugnen på 225°. Hacka ihop mjöl och smör. Tillsätt Kesella och arbeta snabbt ihop degen. Tryck ut den i en pajform, ca 23 cm i diameter. Nagga med gaffel. Ställ in den i kylen och låt den vila ca 30 min. Gör fyllningen under tiden.

Bryn renskavet i lite smör i en stekpanna. Sära på köttskivorna med en gaffel. Lägg över köttet i en gryta.

Skala och hacka löken. Skiva svampen. Fräs lök och svamp i lite smör. Lägg sedan över det i grytan med köttet. Hacka skinkan och tillsätt den samt alla kryddor. Strö över vetemjölet och rör om. Späd med grädde. Koka på svag värme ca 5 minuter.

Förgrädda pajskalet 10-15 minuter mitt i ugnen. Ta ut pajskalet och höj ugnstemperaturen till 250°. Lägg fyllningen i pajskalet. Strö över osten. Grädda ytterligare ca 10 minuter.
Stussi
Mmmmm... det ska jag definitivt pröva! wub.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon