annakanna
Jag köpte ett kit med allt man behöver för att göra eget vin. Det innehöll jäst, jäststopp, klarningsmedel x 2 och citronsyra. Följde receptet för plommonvin till punkt och pricka. Det stod att det skulle jäsa färdigt på 1-3 veckor. Icke!

Mitt stod till häromdagen - 2 månader? Då jag ändå tyckte att det verkade OK. Men vid tappningen provsmakade jag lite och blev alldeles uppblåst o konstig. Jäst? Smaken var rätt bra, förutom jästen.

Så nu har jag 16 flaskor märkligt plommonvin i källaren. Men nog måste man kunna göra nåt åt det?

Frågan är bara vad? Vet du? Snälla svara!!! unsure.gif
netaave
Låt det vara smaken försvinner efter nåt år.
Gurkan
Som Neta säger, låt det stå(ligga), ju längre desto bättre. Jästsmaken försvinner men det tar ett tag.

Låt flaskorna ligga mörk, stilla och vid jämn temperatur för bästa resultat.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon