Full version: Kräfttårta
netaave
Kräfttårta

Ca 240 gr kavring
100 gr smält smör

1-2 msk finhackad rödlök
2-3 msk finstrimlad purjo
100 gr stenbitsrom
3 hårdkokta hackade ägg
1 pkt (170 gr) frysta kräftstjärtar
2 msk dill
4 dl turkisk youghurt
5 gelatinblad

100 gr rom av valfri sort
1 citron
några kräftstjärtar eller räkor

Kantskär och smula sönder brödet i matberedare eller likn. tillsätt det smälta smöret och tryck ner massan i en form med löstagbar kant.

Tina kräftstjärtarna och skär dom i mindre bitar.
Lägg i blöt gelatinbladen 10 min i kallt vatten.
Blanda alltsammans, smält gelatinet och rör ner det.
Häll ”kladdet” över massan i formen och ställ kallt minst 3 tim.
Bred rommen över tårtan och garnera med citron och kräftstjärtar eller räkor.
Salvia
mums vad gott .jag brukar göra nåt liknande fast med lax till påsk men nu ska jag prova ditt recept.
Bee
Tack för det här receptet! Jag gjorde tårtan nu i påsk och den blev jättegod!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon