aanderss
26-01-2007, 16:51
FLÄDERBLOMSSAFT.
2 Liter
30 Fläderblomsklasar
2 Citron
50 g Vinsyra
2 kg Strösocker
2 l Vatten
Skaka och skölj blomklasarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten och skiva dem tunt. Varva blommor, citron, vinsyra och socker. Koka upp vattnet och häll det över blommorna. Låt det hela stå 4-5 dygn. Sila bort citron och blommor. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut dem och förvara saften på kall plats
Lisbeth zon2
18-02-2007, 12:28
Det är så gott, jag har hört att man kan också frysa blomklasar och göra saft senare.
Vi gör en socker fri variant (så här i GI tider osv)
ca 40 st Blomklasar
1 st Citron
60 gr Citronsyra
180 gr Candrell (sötningsmedel motsv. ca 1,8 kg socker)
3 liter Vatten
Blir jätte gott och man kan dricka hur mycket som helst. Vi brukar slå det på halvliters PET-flaskor, och frysa in.
aanderss
13-04-2007, 10:26
min mormor frös alltid i gammla mjölkpaketer
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.