Full version: FLÄDERBLOMSSAFT.
aanderss
FLÄDERBLOMSSAFT.
2 Liter

30 Fläderblomsklasar
2 Citron
50 g Vinsyra
2 kg Strösocker
2 l Vatten

Skaka och skölj blomklasarna. Tvätta citronerna noga i ljummet vatten och skiva dem tunt. Varva blommor, citron, vinsyra och socker. Koka upp vattnet och häll det över blommorna. Låt det hela stå 4-5 dygn. Sila bort citron och blommor. Häll upp saften på väl rengjorda flaskor. Tillslut dem och förvara saften på kall plats
Lisbeth zon2
Det är så gott, jag har hört att man kan också frysa blomklasar och göra saft senare.
Strixx
Vi gör en socker fri variant (så här i GI tider osv)

ca 40 st Blomklasar
1 st Citron
60 gr Citronsyra
180 gr Candrell (sötningsmedel motsv. ca 1,8 kg socker)
3 liter Vatten


Blir jätte gott och man kan dricka hur mycket som helst. Vi brukar slå det på halvliters PET-flaskor, och frysa in.
aanderss
min mormor frös alltid i gammla mjölkpaketer
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon