Ugn 200 grader ca 35 minuter
Pajdeg:
3 dl vetemjöl
150 g smör
1 ägg
Smula ihop mjöl och smör i en bunke. Rör sedan i ägg och arbeta hastigt ihop till en degboll. Ska du kavla degen bör den ligga svalt i 30 minuter. Tänker du tumma ut den i formen kan du göra det direkt

Fyllning:
100 g smör
1 1/2 dl socker (vitt, farin eller råsocker)
2 ägg
3 stora syrliga äpplen ex. Granny Smith
Rör smör och socker luftigt. Rör ner äggen och vispa gärna med elvisp så att det blir lite pösigt. Riv sedan äpplena och rör snabbt ner i smeten. Häll fyllningen i formen och grädda tills kakan fått fin färg. Låt svalna och servera ur formen. Vaniljglass, vaniljsås eller yoghurt till.

Gjorde denna paj häromdan med 2 äpplen och rabarber. Den försvann snabbt
