Jag älskar koriander (bladen) , bl.a till mexikansk och indisk mat, och köpte därför fröer som jag sådde.
Nu har den växt upp, men problemet är att den inte smakar alls lika gott och "fräscht" som de där småplantorna man köper i mataffären, och bladen är dessutom mer mörkgröna.
Sorten jag har odlat är "Leisure", och det står Bladkoriander på påsen.
Vet någon om det helt enkelt inte är samma sorts koriander som den i småkrukorna i mataffären? Hur ska man göra för att odla sådan ljusgrön, fin koriander som smakar sådär underbart gott?

Min koriander delar kruka med en bladpersilja ute på balkongen, och stjälkarna är nog ungefär 20 cm höga nu.
Har läst en del trådar om koriander här, bl.a om att man ska så deni omgångar om man vill använda bladen. Kanske är det felet jag gjort, att jag borde skördat bladen när de var spädare, för att sedan odla en ny planta? Min tanke var snarare att låta den växa till sig först, så att den inte skulle ta slut så fort......kanske var helt fel

hoppas det finns någon korianderexpert här, som kan hjälpa mig!