Full version: Marinerad vitlök
Rogerzon3
Hej!

Jag köpte chilimarinerad vitlök häromdagen och det var en riktig höjdare.
Jag har en hel del vitlök i landet här hemma, så kan man inte göra deta själv?
Vitlök ska vara bra mot det mesta har jag hört, tom mot fästingar som det är mycket nu.

MVH Roger!
KURT
ca 50 vitlöksklyftor
vatten
LAG:
1 dl vatten
1 dl vitvinsvinäger
1 dl matolja
1 tsk salt
1 msk vit sirap (eller socker)
3 msk färska örtkryddor, t ex oregano, basilika, dragon, finhackade
1-2 st Hackad färsk chilifrukt

Dela vitlökarna i klyftor men låt skalet vara kvar.
Koka upp vatten. Lägg i vitlöksklyftorna och låt dem koka upp. Koka dem sedan 2-3 minuter.
Ta upp vitlöksklyftorna och spola dem i kallt vatten. Skala dem och lägg dem i en rengjord glasburk.
Blanda alla ingredienser till lagen i en kastrull. Koka upp. Häll den heta lagen över vitlöksklyftorna och tillslut burken. Låt stå i rumstemperatur i 3 dagar. Förvara därefter burkarna kallt.

Kommentar:

Överhuvudtaget så smakar vitlök mildare om man kokar den (gärna med skalet på) 1-2 min, då kan man använda hela vitlöksklyftor i många maträtter.
Rogerzon3
Tack för receptet!
Detta verkar ju kanonbra. Älskar den med chilismak.
Jag har olivolja och mycket torkad chili hemma just nu. Går det att använda?

MVH Roger!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon