Hej, svaret beror ju lite på vad det är för sorter vi pratar om (framförallt hur tjockskaliga de är och hur starka (altså - capsicainet sitter i fröna samt innermembranen, och så beror det på vilken styrka du tål)! Själv är jag en utpräglad chilehead sedan många år (jag kan inte avsmaka såser och grytor till familjen, trots att de är 'tillvanda', för då kan de inte äta maten!)!
Själv torkar jag mycket av mina frukter, i år hade jag dragit ner till 25 sorter (mot runt 100 förut) då jag inte har tid pga utbildning och då passar en tork väldigt bra (jag torkar svamp och frukt i den också), men annars går ugnen rätt så bra som ersättning. Själv har jag aldrig tyckt att frysta chilepeppar blir så himla bra, men det kanske fungerar som nödlösning! Det finns så otroligt många recept på inläggningar och salsor annars, så jag skulle inte bry mej att frysa in dem, om jag inte måste!
MVH
Mia