Castea
Min mor gjorde på sin tid ett snabbakat saffransbröd. Har inte receptet, men det var en bakpulverbaserad smet som man skedade ut i bullformar. Suckat eller mandelmassa kan ha ingått, liksom pärlsocker ovanpå.

Ringer det några klockor i era receptsamlingar, så vore jag oerhört tacksam om någon kunde publicera receptet här!

thanks.gif
Castea
Ingen som har något recept? help.gif
Marina i Hällekis
Hastbullar med saffran!
5 dl vetemjöl
2,5 tsk bakpulver
1 dl socker
1 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
1 sockerbit
100g smör
1 ägg
2 dl mjölk

Blanda som till sockerkaka, mal sockerbiten med saffranet, så blir det bättre färg och smak.
Klicka i pappersformar.
Pensla med ägg och ströa med pärlsocker eller hackad mandel.
Grädda mitt i ugnen i 10 min, 225 grader

Hoppas att det är något sådant här du sökte smile.gif De blir lite som en scones deg
De blir goda och kan varieras lätt, med t ex kardemmuma el. kanel och eftersom de blir en kletig "bulldeg" så ska man nog riva i mandelmassa om man vill ha det i och inte försöka göra fyllning.
Castea
1000 tack, Marina! Det där receptet var i den stilen jag sökte. Något lättbakat till advent.
Netha
I länken hittar du en massa olika recept på Saffransmuffins
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon