GunBritt
18-12-2007, 11:42
Hur länge håller egentligen inlagd ättikssill? Kan jag göra steka och lägga in sillfileerna idag och servera på julaafton?
undarar GunBritt
Ja den håller 1 vecka, men inte så mycket längre.
*Stintan*
19-12-2007, 16:20
Vadå steka? Det ska man väl inte göra. Jag sköljer den och låter den ligga i kallt vatten ett par timmar sen
kokar jag lagen och låter den svalna innan jag häller den över den skurna sillen som jag varvat med sillkryddor, rödlök och morotsslantar i en burk. Den håller nog en vecka fast här tar den slut mycket fortare hahaha. Tänkte lägga in min sill på fredag då får den ett par dagar att gotta till sig.
Jag tror att Gunbritt menar vad jag som bor på östkusten kallar Ättikströmming, dvs stekt strömming inlagd i ättika o lök, jättegott!
*Stintan*
21-12-2007, 15:18
Ja det är ju också mums.
GunBritt
27-12-2007, 12:15
Tack för svaren. Och: ja, jag menar ättikströmming- Men jag är skånska och här heter strömmingen sill. Och den ättiksinlagda är mycket god.
Gunbritt
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.