Full version: Nästan-rullader
Eleena
Här kommer ett tips för den som liksom jag inte känner att hushållskassan räcker till för storkok av rullader, som ju är så himla gott!

Köp ett kilo högrev eller annan nötstek, hel, eller ta en ur frysen. Skiva upp så tunt som möjligt, det gör inget om det inte blir löv-tunt.

Bryn skivorna på båda sidor och samla dem i en gryta. Peppra med vitpeppar samt tillsätt en skvätt kalvfond, så mycket fond som behövs för önskad sälta, alltså salta inte extra. Kok sedan på låg värme i ca hälften vatten och hälften vispgrädde i lite mer än en timme, eller tills köttet är 'mört'. Passa det dock så att det inte bränner i grädden.

Smakar nästan precis som rullader, bara enklare och framför allt mycket billigare!

skogstroll
låter smarrigt!! unsure.gif ....En annan variant-rullad är lövbiffar som man kryddar med salt o peppar, rullar in en bit ädelost (Kvibille t.ex) och försluter med en tandpetare o sen låter puttra i grädde......suck alltså
Inga från Närke
CITAT (skogstroll @ 21-02-2008, 15:43) *
låter smarrigt!! unsure.gif ....En annan variant-rullad är lövbiffar som man kryddar med salt o peppar, rullar in en bit ädelost (Kvibille t.ex) och försluter med en tandpetare o sen låter puttra i grädde......suck alltså

Jag brukar lägga i lite späck och ett katrinplommon i varje rullad.
skogstroll
hmmm låter gott smile.gif
Mollis
Mmm, eller en bit ansjovis, lite fräst lök o fransk senap inuti....bra förslag förresten att göra det på högrev, blir ju jättemört om det får puttra länge i gräddsås...

//Mollis
Eleena
CITAT (Mollis @ 24-02-2008, 14:38) *
Mmm, eller en bit ansjovis, lite fräst lök o fransk senap inuti....bra förslag förresten att göra det på högrev, blir ju jättemört om det får puttra länge i gräddsås...

//Mollis



Blir framför allt billigare än lövbiff!
KURT
Det är väl alldeles utmärkt att använda mera smakrika bitar än lövbiff, men man ju mycket väl banka ut dem och göra traditionell rullad ändå på dem!
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon