Här kommer ett tips för den som liksom jag inte känner att hushållskassan räcker till för storkok av rullader, som ju är så himla gott!
Köp ett kilo högrev eller annan nötstek, hel, eller ta en ur frysen. Skiva upp så tunt som möjligt, det gör inget om det inte blir löv-tunt.
Bryn skivorna på båda sidor och samla dem i en gryta. Peppra med vitpeppar samt tillsätt en skvätt kalvfond, så mycket fond som behövs för önskad sälta, alltså salta inte extra. Kok sedan på låg värme i ca hälften vatten och hälften vispgrädde i lite mer än en timme, eller tills köttet är 'mört'. Passa det dock så att det inte bränner i grädden.
Smakar nästan precis som rullader, bara enklare och framför allt mycket billigare!
skogstroll
21-02-2008, 15:43
låter smarrigt!!

....En annan variant-rullad är lövbiffar som man kryddar med salt o peppar, rullar in en bit ädelost (Kvibille t.ex) och försluter med en tandpetare o sen låter puttra i grädde......suck alltså
Inga från Närke
24-02-2008, 13:53
CITAT (skogstroll @ 21-02-2008, 15:43)

låter smarrigt!!

....En annan variant-rullad är lövbiffar som man kryddar med salt o peppar, rullar in en bit ädelost (Kvibille t.ex) och försluter med en tandpetare o sen låter puttra i grädde......suck alltså
Jag brukar lägga i lite späck och ett katrinplommon i varje rullad.
Mmm, eller en bit ansjovis, lite fräst lök o fransk senap inuti....bra förslag förresten att göra det på högrev, blir ju jättemört om det får puttra länge i gräddsås...
//Mollis
CITAT (Mollis @ 24-02-2008, 14:38)

Mmm, eller en bit ansjovis, lite fräst lök o fransk senap inuti....bra förslag förresten att göra det på högrev, blir ju jättemört om det får puttra länge i gräddsås...
//Mollis
Blir framför allt billigare än lövbiff!
Det är väl alldeles utmärkt att använda mera smakrika bitar än lövbiff, men man ju mycket väl banka ut dem och göra traditionell rullad ändå på dem!