Almdalen
07-08-2003, 20:03
Jag har odlat chilli och nu börjar den bli klar, problemet är att det blir alldeles för mycket för att vi skall kunna äta upp den på en gång. Är det någon som har tips på hur man kan bevara den.
Ingrid på Västkusten
08-08-2003, 00:11
1) Torka hel
2) Frys hel
3) Torka och mal ner till chilipulver
4) Lägg in som gurka- tag en gurkinläggning - helst en utan vatten.
5) Lägg in i honung - tag en fulll honungsburk, töm öve rhälften i en tom burk - och fyll upp med chilisar ( rena och torra)- Oroa dig inte för om honungen är fast - det ger sig - blir flytande inom en månad med chili i. Förvara i kylskåp. Reo om 6 månader, både honing och chili. Chjili god i matlagning, honungen med :-))) - suverän med habanero chilisar.
6) Röka chili
7) Koka chilisås(massor med recept på webben samt i Odlas Forum)
Caspary
15-08-2003, 18:20
Hur gör man när man röker chili?
Det borde vara roligt att göra själv...
Ja.../
Wille
habanero
15-08-2003, 22:54
Det finns en massa bra tips och recept på:
http://easyweb.easynet.co.uk/~gcaselton/ch...hile/chile.htmlBl.a hur man röker chile. Oftast är det jalapẽno man röker. Kallas då chipotle. Men även habanero blir kanonbra som rökta.
Hälsningar
Mats
digitalkarin
23-08-2003, 17:25
Alltså... Röker, som när man röker fisk och sånt?
Eller som tobak? Nää?
habanero
23-08-2003, 18:26
Det kanske blir kanonbra som tobak. Eller snus? :-)
Rök dem som du röker fisk. 6-7 timmar tror jag man ska låta dem rökas, så varna grannarna :-)
Hälsningar
Mats
ska man förvälla chilin innan man fryser den ?
Eva i Norrköping
18-10-2003, 13:47
Kan man inte lägga in chili i olja också? Eller funkar det bara med "gurkinläggningen"?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du
klicka här.