Full version: Chilli
Almdalen
Jag har odlat chilli och nu börjar den bli klar, problemet är att det blir alldeles för mycket för att vi skall kunna äta upp den på en gång. Är det någon som har tips på hur man kan bevara den.
unsure.gif
Ingrid på Västkusten
1) Torka hel
2) Frys hel
3) Torka och mal ner till chilipulver
4) Lägg in som gurka- tag en gurkinläggning - helst en utan vatten.
5) Lägg in i honung - tag en fulll honungsburk, töm öve rhälften i en tom burk - och fyll upp med chilisar ( rena och torra)- Oroa dig inte för om honungen är fast - det ger sig - blir flytande inom en månad med chili i. Förvara i kylskåp. Reo om 6 månader, både honing och chili. Chjili god i matlagning, honungen med :-))) - suverän med habanero chilisar.
6) Röka chili
7) Koka chilisås(massor med recept på webben samt i Odlas Forum)
Caspary
Hur gör man när man röker chili?
Det borde vara roligt att göra själv...

Ja.../

Wille
habanero
Det finns en massa bra tips och recept på: http://easyweb.easynet.co.uk/~gcaselton/ch...hile/chile.html

Bl.a hur man röker chile. Oftast är det jalapẽno man röker. Kallas då chipotle. Men även habanero blir kanonbra som rökta.

Hälsningar
Mats
digitalkarin
Alltså... Röker, som när man röker fisk och sånt?
Eller som tobak? Nää?
habanero
Det kanske blir kanonbra som tobak. Eller snus? :-)

Rök dem som du röker fisk. 6-7 timmar tror jag man ska låta dem rökas, så varna grannarna :-)

Hälsningar
Mats
hobnob
ska man förvälla chilin innan man fryser den ?
Eva i Norrköping
Kan man inte lägga in chili i olja också? Eller funkar det bara med "gurkinläggningen"?
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon