kamrate
Funderade först på att posta under 'köksträdgården' men det är faktiskt så att jag *inte* odlar kirskål för att äta den, utan för att den bara finns i sådan (oönskad) mängd.

Nåväl, jag använde recept här:
http://swedecheese.blogspot.com/2008/04/fo...ating-weed.html
fast jag hade inga fänkålsfrön så jag tog timjan istället. Det är också bra för matsmältningen. Jag använde ganska späda blad, men skall prova hur det går med lite grövre med. Det är ju rätt pilligt att få ihop en rejäl mängd av de små.

Häromdagen provade jag att fräsa dem med lite vitlök, hade fått det rekommenderat men ingen jättehit tyckte jag. Ätbart, men inte värt besväret.
Kilmister
När du har ätit upp alla du har så får du gärna plocka mer hos mig tummenupp.gif
Anna-Karin Brikell
Tänk om det blev så poppis att man kunde sälja till ICA. Då blev jag riktigt rik! bravo.gif
kamrate
CITAT (Anna-Karin Brikell @ 28-05-2008, 14:48) *
Tänk om det blev så poppis att man kunde sälja till ICA. Då blev jag riktigt rik! bravo.gif


Ja, den ena av de olika varianter av soppa jag gjorde i förrgår var fantastiskt god, så viss rikedom kan du kanske få! Jag provade olika varianter för att se hur späda blad man egentligen behöver. Bäst var om man tog upp till ca 8 cm bladkrona. De minsta var för jobbiga att plocka i mängd, och de större var något lite sämre i smak och konsistens.

Allt om experimenten står här:
http://www.odla.nu/forums/index.php?showtopic=73606
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon