Som Margaretakaka detta år blev det en Cheesecake med hallon.
kakbotten:
100g smör
200g Digestivekex
3/4tsk kanel
Fyllning:
3 ägg
1 1/2dl strösocker
200g philadelphiaost
0,5-1tsk vaniljsocker
rivet skal av 1 citron
2dl creme fraiche
Smält smöret i en pajform av glas eller porslin det tar ca 1/2-1min i mikron.
Smula sönder kexen i matberedare eller lägg kexen i en plastpåse och ex. krossa dem med en kavel som man bankar på påsen. blanda med kanelen. Blanda matfettet och smulorna och tryck ut degen till ett pajskal i pajformen. Tillaga ca 3min på högsta effekt.
Blanda ihop ingredienserna till fyllningen (man får slätast smet ifall man blandar ner äggen sist). Häll fyllningen i pajskalet och grädda i 8-10min på högsta effekt. Sänk effekten ifall det bubblar över pajskalet. Om man har en gammal mikro utan snurrplatta kan man vrida formen några gånger under gräddningen.
Låt kakan kallna och servera med bär eller frukter.