tack för svaren, nu vet jag lite mer.
Jag vet inte om den räknas som torr eller söt, tyckte väl att
den smakade ganska sött(?)
(ska smaka lite noggrannare till helgen,

)
Jag följde iallafall detta receptet.
CITAT (Åsa, mälardalen zon 2 @ 10-09-2008, 07:38)

Det är detta recept jag testar just nu på rödbetssherry.
Sherry av rödbetor
10 stora rödbetor
1/2 kg russin
4 l vatten
50 gr jäst
1 ½ kg socker
1 skiva grovbröd
Skrubba rödbetorna. Koka dem i 4 tim. Kasta rödbetorna och sila spadet. Mät upp och späd till 4 l igen. Koka det med sockret. Häll över i en spann med russinen i. Låt svalna till 35 gr. Bred jästen på grovbrödet och lägg ovanpå, med jästen neråt. Täck över med plastfolie. Stick några lufthål med nål. Låt stå 5 veckor.
Edit: Förresten Chamomille, Hur gick det för dig med din äppelsherry?.