[attachment=36761:Levainbr...rminskad.JPG]
Är lite stolt över min äldste son som bakat sitt första Levainbröd på egenhändigt gjord vildjäst (av aprikos). Det blev supergott....nästan i klass med Götgatans Levainbröd (de bautastora bröden jag visat på bild här förut). Det var ett passande och det tog nog nästan 10 dagar tror jag innan bröden blev färdiga. Det var nästan som att ha småbarn igen....det skulle matas i tid och otid, det fick inte vädras i köket för då kunde vildjästen eller "lillen" frysa...
Jag har inte riktigt tålamod.......men visst är det fantasktiskt.........vildjäst var något helt nytt för mig. Är det någon här som har erfarenhet av vildjäst. Berätta gärna i så fall.
Av aprikoserna från vildjästen gjorde grabben en god efterrätt. De jästa aprikoserna doppades i smält nötchoklad.
http://paindemartin.blogspot.com/2007/09/k...ra-godaste.html