verdeverde
Här kommer recept. Hemligheten är en klick smör. Viktigt skära rabarbern i tunna skivor.
1 kg späd rabarber
1 kg strösocker eller brunt socker
30 gr smör
Skölj rab noga och skär i tunna bitar. Blanda med socker i en bunke och låt safta sig över natten
slå upp saften i en kastrull och koka bort knappt hälften. Slå saften tillbaka i grytan och koka kraftigt under omrörning. Rör ner smöret när den kokar som mest. Sänk värmen och koka i 30 min drygt ung.
Obs passa noga så att den inte bli för seg och knäckig. Jag kokade den för länge en gång och då blev allt som en cementklump.
Slå upp i rengjorda bunkar och låt stå ett dygn att mogna...och njut på en rostad brödskiva...
ingrids
Mums! vad gott det låter.
pialotta
ja!! jag har nu gett receptet till min man som sken upp och sa jaa! Hoppas han förstod vinken - att jag ville att han skulle ställa sig vid spisen giggle.gif
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon