CITAT (Knytt @ 08-09-2009, 10:28)

Det receptet var lite enklare än det vi använder - tycker du resultatet blev bra?
Jag hittade för ett par år sen ett recept, minns inte var nu, som jag sen har modifierat efter egen smak. Här är det modifierade receptet:
Kryddig ketchup - Knytts recept
2,5 kilo mogna tomater
250 gram äpplen
300 gram lök
2,5 deciliter 12% ättika
1 deciliter vatten
1,5 matsked salt
1 tesked senapspulver eller 1 msk osötad senap
2 teskedar paprikapulver
1 matsked timjan eller 2 msk färsk
125 gram brun farin
Lite lite stark chili
3 krossade vitlöksklyftor
3 msk potatismjöl
Ev flytande atamon om den ska sparas länge, dosering enl flaskan.
Skala och skär ner ingredienserna i mindre bitar, lägg alltihop utom farinsockret och potatismjölet i en tjockbottnad kastrull och sjud tills ingredienserna mjuknar. Passera genom en sil och lägg till farinsockret. Koka ihop tills du tycker att det hela får ketchupkonsistens.
Det tar rätt lång tid – man kan lugnt sätta sig och göra annat mellan varven - och såsen blir lite tunnare än vanlig ketchup. Håller sig bra men går åt fort.
Jag gillar att man får chansen att använda sina äpplen och kryddor. Om man inte gillar sin ketchup kryddig kan man utesluta chili och vitlök.
Denna ska jag prova!
Hur mycket blir det? måste nog skaffa burkar innan jag kokar

Hållbarhet har med Ph-t på såsen att göra har jag lärt mig, ju lägre Ph, ju bättre hållbarhet