inglis
Det här receptet har jag gjort i många år jag rekomenderar det verkligen.

2 kg västeråsgurka
2 l vatten skall stå 1dygn.
1 tekopp salt
Häll bort saltlagen och skiva gurkan.

Ättikslag
7,5 hg socker
4 dl ättika
6dl vatten
1 finhackad paprika
4 dillkronor
1 finhackad gul lök
3 msk senapsfrö

Koka upp lagen och häll över gurkorna,låt stå ett dygn.
Koka lagen igen och slå den över ytterliggare 2ggr.
Farmor Selma
Tack för ett supergott recept, jag hackade ned ett par chiil (Hot lemon) också så det blev lite hetta i gurkorna
inglis
Hej! Bra ide att ha pepparfrukt i,paprikan ger kanske inte så mycket smak är nog mest för färgens skull.Eftersom den här gurkan står sig i flera månader så brukar jag ta ur dillkronor efter en tid,så inte dillsmaken tar över för mycket.
Detta är en "enklare" version av forumet. För att se forumet med formatering och bilder kan du klicka här.
       
Copyright © 2011 Odla.nu. All rights reserved.
          
Startsida    Frågor & svar    Bloggar    Kalender    Köp & sälj    Forum    Kontakt & Info    Länkar    Vykort
 
Inne   Ute   Balkong och uterum   Växthus   Växtlexikon